Bianca

!!URGENT!!

Blanca, een moedige straathond uit Roemenië, heeft al heel wat tegenslagen moeten doorstaan in haar jonge leven. Zwervend door de straten van Roemenië werd ze drachtig en bracht ze met alle kracht die ze in zich had haar twee pups gezond ter wereld, helemaal alleen.

Maar toen sloeg het noodlot toe. Tijdens een zoektocht naar eten werd Blanca aangereden en raakte ze ernstig gewond. Gelukkig werd ze gevonden door Vlad onze rescuer, die haar en haar pups liefdevol meenam naar huis.

 

Ondanks de pijn blijft Blanca moedig. Ze speelt met haar pup Otje. Dolt veel met haar soortgenoten die bij Vlad verblijven. Ze kan prima overweg met katten en houdt ook erg van aandacht en knuffelen. Blanca ligt goed in de gemengde roedel en lijkt het leven zoals het nu is enorm te waarderen.

 

Echter is dit voor ons niet de meest ideale oplossing voor Blanca. Er zijn opnieuw röntgen foto's gemaakt van Blanca haar achterhand. Deze zijn ook gedeeld met dierenartsen in Nederland om zorgvuldig te werk te gaan en de juiste medische beslissing te nemen. Hieruit blijkt dat het herstel proces van haar vorige operatie trager verloopt dan gehoopt van haar goede achterpoot. Vermoedelijk komt dit omdat ze niet de juiste verzorging/rustmomenten krijgt die je met deze revalidatie nodig hebt. Zodra dit goed herstelt lijkt te zijn staan we voor de grootste uitdaging van haar leven: een poot amputatie.

Haar slechte achterpoot valt niet te herstellen, het belemmert haar en doet voornamelijk alleen maar pijn.

We hopen dat ze in april aan de beurt mag zijn voor deze intensieve ingreep. Vervolgens zou ze moeten herstellen maar daarna hopen we enorm dat haar mandje in Nederland klaar zal staan.

 

Denkt u de geschikte thuissituatie te hebben voor Blanca waar ze in eerste instantie meer vertrouwen mag krijgen in haar lichaam, en waar ze zonder teveel prikkels als 3 potige hondje verder door het leven zou mogen? Een tuin zou een voorkeur hebben en is het niet aan te raden om haar trappen te laten lopen.

 

We zoeken een lief gastgezin die haar een kans wilt geven op een gouden mandje in Nederland.

 

Wij hebben ook de mogelijkheid om een hondje op zicht te krijgen.... Dat heet Optie Tot Adoptie.

Dat wil zeggen u krijgt de hond een week op zicht. Wij begrijpen dat een hondje adopteren vanaf een foto best lastig is. Tenslotte is het een commitment voor misschien wel 15 jaar.

Na een week neemt u de beslissing of u het hondje adopteert of dat u gastgezin blijft tot de adoptie door een andere adoptant plaatsvindt.

Bij adoptie zijn de adoptiekosten €325,-

 

Uiteraard is zij geneutraliseerd, gevaccineerd, gechipt en in het bezit van een Europees paspoort.

 

Wij zoeken een gastgezin met:

▪️ Voldoende tijd om haar te helpen bij haar herstel

▪️ Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

▪️ Geduld om de haar te introduceren in het Nederlandse huishouden.

▪️ Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden