• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Roxy is nog in Italië 

LEEFTIJD:    9 maanden

GESLACHT:  Teef

FORMAAT:   Middel (35-70 cm)

Roxy, dit aanhankelijke, zachtaardige teefje van zo'n 7 maanden oud, werd samen met broertjes en zusjes plus moederhond gevonden op de straten van Vibo Valentia /Calabrië /zuid Italië.
Dat ze hulp nodig hadden was overduidelijk..... Ze lag met haar nest vlakbij een drukke weg.
Dagelijks worden er honden dood gereden of verminkt, dus hulp was noodzakelijk.

Het hele nest is dus gered, inclusief de moeder hond, en ze zitten nu veilig bij Concetta, onze rescuer in Vibo Valentia.
De moeder hond is inmiddels gesteriliseerd, en de pups worden verdeeld over vier stichtingen die ze gaan plaatsen in Nederland..

Roxy is erg sociaal, en natuurlijk moet ze uiteraard ook nog veel leren. Het voordeel van een oudere pup is dat je de grootte en karakter al veel beter kunt inschatten dan een hele jonge pup. Plus de zindelijkheid is al veel eerder gerealiseerd.
Verder is ze een mooi middelmaatje.... Niet te klein en niet te groot. Gewoon een fijn gezinshondje die in ieder huishouden past.


Hoe leuk is het om straks met haar de training in te zetten. Lekker los op het strand of in de bossen als ze goed gewend is. Een hond met genoeg beweging is een blije hond
Roxy komt in december naar Nederland.

Wij hebben de mogelijkheid om een hondje op zicht te krijgen.... Dat heet optie tot adoptie.
Dat wil zeggen u krijgt de pup een week op zicht. Wij begrijpen dat een hondje adopteren vanaf een foto best lastig is. Tenslotte is het een commitment voor misschien wel 15 jaar.
Na een week neemt u de beslissing of u het hondje adopteert of dat u gastgezin blijft tot de adoptie door een andere adoptant plaatsvindt. Dus aanvankelijk bent u gastgezin met optie tot adoptie.

Schaf geen hond aan voor de kinderen of omdat u vanwege de corona zoveel tijd hebt, het is een belangrijke beslissing en een hond kost veel tijd.

Wij zoeken adoptanten met:

▪️Voldoende tijd
▪️Affiniteit met de buitenlandse rescue hond
▪️Geduld om hem/haar te introduceren in het Nederlandse huishouden.
▪️Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden

Voor meer informatie vul onderstaand formulier in.